Ferjeveien 14, Farsund

Leilighetsbygg helt i sjøkanten på Farøy i Farsund bestående av 10 leiligheter. Tilrettelagt for båtplassog parkering på terreng. Leilighetene i 1 etasje er 73 m2 og har utgang til terrasse mot sjøen. Leilighetene i 2 etasje går over 2 plan og er tilsammen 88 m2. Fra loftsstuen har er et utgang til egen takterrasse.

En forenklet film av eksteriør og interiør

 

Hånestangen 50

Bygget ligger på Hånestangen, like utenfor Kristiansand sentrum og består av 25 leiligheter med varierende størrelse samt parkeringskjeller under terreng.  Bygget ligger vakkert til og danner en fin overgang mellom friområdet i bakkant av tomten og området med eneboliger og sjøen i forkant. Bygningsvolumene er brutt opp for å tilpasse seg terrenget mot friområdet.
Byggets fasade er i all hovedsak bygd i vedlikeholdsfrie materialer, og bygget har en gjennomgående, moderne stil. Store vindusflater skaper kontakt med sjøen i samtlige etasjer og alle leilighetene er utstyrt med gode private balkonger av varierende størrelse. Leilighetene er åpne og luftige, med et stilrent og moderne interiør som bærer preg av kvalitet og helhet.
Områdene utenfor leilighetene er beplantet og det er lagt belegningsstein i adkomsten til byggets inngang. Nord vest for bygget ligger det sti inn til friområdet i bakkant av bygget

Moltestien Aspekt

Prosjektperiode: 2012-15

Areal: ca 4600 m2

Prosjektet består av tre like blokker med til sammen 24 leiligheter. Prosjektet ligger helt på toppen av Justneshalvøya i Kristiansand og utmerker seg ved en spektakulær beliggenhet der samtlige leiligheter har svært gode sol- og utsiktsforhold.

Boligene er under oppføring, og forventes ferdigstilt innen utgange av 2015.

Les mer på www.moltestien.no

Stjernehus Borettslag – Kristiansand

  • Prosjektperiode: 2013 – 2015
  • Arealforbruk: 3750 m2 (oppvarmet BRA)
  • Miljøambisjon: Energimerke: B (Mørk grønn)
  • Oppdragsgiver: Kruse Smith AS/Sørlandet Boligbyggelag

Prosjektet er en rehabilitering og energieffektivisering av et 11 etasjers høyhus, bestående av 10 boligetasjer pluss underetasje/kjeller. Bygget er oppført i 1965 og har i alt 60 leiligheter. Av disse er 30 stk. 2-roms på 42 m2 og 30 stk. 4-roms på 80 m2. I tillegg er det fellesarealer.

Borettslaget har en meget prominent plassering i Kristiansands ”skyline”. Det er derfor lagt vekt på en god arkitektonisk utforming, som i tillegg vil gi et godt sosialt miljø. Ambisjonsnivået på energisiden er lavenergiklasse 1.
Vegger, gulv og tak ble tilleggsisolert. Fasadeplater ble asbestsanert og fasaden fikk ny bekledning. Vinduer og dører ble utskiftet og nye innglassede balkonger montert foran fasadene uten konstruktiv kontakt med den innvendige betongkonstruksjonen.

Vind er den viktigste klimautfordringen i området. Det har derfor vært spesielt fokus på bruk av tette løsninger og vedlikeholdsvennlige materialer i prosjektet. Innglassede balkonger blir uterom skjermet for vær og vind. Dette anses å være et trivselstiltak som kan øke bruken av balkongene, ettersom mange av leilighetene har meget god utsikt.

Les mer om prosjektet som var et pilotprosjekt i «Fremtidens bygg» her: http://www.arkitektur.no/stjernehus-borettslag-oppgradering